20-05-2016

Zeer geslaagde Europa om de hoek Kijkdag op NTC; 13 mei 2016

Dynamische Kijkdag op Novio Tech Campus

Een high-techcircuit bouwen, een marshmallow-challenge, met 3D-simulatie in een rollercoaster, zelf tanden en kiezen vormgeven… Er was niet alleen veel te zien, er was ook genoeg te doen op de Kijkdag Europa om de hoek. Op Novio Tech Campus demonstreerden ruim 20 bedrijven hun nieuwste innovaties op het gebied van high-tech en gezondheidszorg, was er een tour door laboratoria en waren er flitsende presentaties en films over innovaties die met Europees geld zijn gerealiseerd. Op 13 mei jl. kwamen relaties, familieleden en bewoners uit de buurt ogen en oren tekort op de Nijmeegse campus.

Op de zesde Kijkdag Europa om de hoek kreeg het publiek de kans om projecten en bedrijven te bezoeken die normaal niet toegankelijk zijn: Een soort wekker die aangeeft wanner je blaas vol zit (Novioscan), versnelling van de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen tegen bijvoorbeeld kanker (RTM), een nieuwe methode tegen incontinentie (Urogyn), duurzame verlichting voor de tuinbouw en het verkeer (Ampleon), ingenieuze verpakkingen van chips (Sencio), het stimuleringsprogramma Science Meets Business (SMB) dat jonge bedrijven en startups ondersteunt naar een succesvolle onderneming …  Het bruist en broeit op het campusterrein naast station Nijmegen Goffert! Hier werken tweeëneenhalf jaar na de opening meer dan 40 startende, jonge en grotere bedrijven aan hun innovaties.

Innovatiebarometer
Ruim 200 personen bezochten op de campus projecten die door Europese subsidies zijn gefinancierd. Hierdoor krijgt het innovatieve klimaat van Nijmegen een positieve impuls. “Er is een verandering zichtbaar in deze regio, van traditionele industrie naar moderne bedrijvigheid”, zei Michiel Scheffer, gedeputeerde van de provincie Gelderland met economie, onderwijs en Europa in zijn portefeuille. “En het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) ondersteunt deze transformatie ten goede”. Wethouder Tankir van Nijmegen bevestigde dat de stad en innovatie bij elkaar passen.  De werkgelegenheid neemt weer toe en het merendeel van de bedrijven is tevreden over het Nijmeegse innovatieklimaat. Hij overhandigde tijdens de Kijkdag op Novio Tech Campus de Innovatiebarometer van de stad Nijmegen aan de heer Scheffer.

Meer over Europa om de hoek

Euro Kijkdag 2016 NTC 1 Euro Kijkdag 2016 NTC 2 Euro Kijkdag 2016 NTC 3 Euro Kijkdag 2016 NTC 4