13-01-2020

Workshops 2020 Octrooicentrum Nederland

In uw dagelijks werk komt u in contact met innovatieve studenten, startup’s en/of ondernemingen. Hoe gaan zij om met hun innovatieve kennis en producten in hun (startend) bedrijf? Houden ze deze geheim, beschermen ze of delen ze juist met derden? Of is een combinatie deze methoden de slimste methode voor hun product of dienst? Door onze kosteloze workshops kunnen uw klanten hun kennis opfrissen of juist zorgen voor (meer) kennis over:

– beschermingsmogelijkheden van een nieuwe product of dienst

– verdiepende kennis over octrooibescherming

– slimmer gebruik maken van octrooidatabanken bij innovatietrajecten

– beter samenwerken bij innovatietrajecten

– een goede innovatie/IE-strategie opstellen voor een bedrijf.

De kosteloze workshops worden gegeven door Octrooicentrum Nederland (onderdeel van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland).

Tevens organiseert Kennispoort regio Zwolle samen met Octrooicentrum Nederland en Arnold&Siedsma op 10 maart in Zwolle een bijeenkomst over “Internationaal ondernemen en Intellectueel Eigendom”. Meer details volgen later op onder andere de website van Kennispoort regio Zwolle.

Naast de onderstaande toelichting over onze standaard workshops kunt u uitgebreidere informatie vinden op www.rvo.nl/octrooiworkshops of door op een van de onderstaande data te klikken. Tevens kunt u zich via deze link aanmelden. Kunt u op de onderstaande data niet, maar heeft u wel interesse, dan vindt u in het eerste vlak van het aanmeldformulier of op www.rvo.nl/octrooiagenda alternatieve data elders in het land. Heeft u vragen over de workshops dan kunt u met ondergetekende contact opnemen.

Voor iedereen is de basisworkshop toegankelijk:

De basis van Intellectueel Eigendom: Afkijken, beschermen, delen of geheim houden?

Bent u bezig met de ontwikkeling van een nieuw product of nieuwe techniek? Uw innovatieproces kunt u efficiënter en beter maken door het gebruik van Intellectueel Eigendom als bescherming, maar ook als informatiebron. In deze workshop leert u in welke fasen van uw innovatieproces Intellectueel Eigendom als middel te gebruiken is.

Waar en wanneer?

vrij 27 mrt De basis van Intellectueel eigendom – Apeldoorn

di 9 juni De basis van Intellectueel eigendom – Apeldoorn

Daarnaast verzorgt Octrooicentrum Nederland verdiepende workshops. Voor het volgen van deze workshop is enige basiskennis vereist. Hierdoor kunnen wij dieper op het betreffende onderwerp ingaan. Heeft u al ervaring op het gebied van Intellectueel Eigendom? De kennisvereisten staan bij de betreffende workshop vermeld. Heeft u geen of weinig ervaring met Intellectueel Eigendom dan kunt u starten met de  workshop “De basis van Intellectueel Eigendom”.

Slim omgaan met kennis bij samenwerken: Samen innoveren goed regelen!

Samen innoveren biedt veel voordelen, maar ook valkuilen. Als startup of (technisch) mkb-bedrijf wilt u graag weten hoe u dit proces effectiever kunt aanpakken. Een goede voorbereiding maakt samenwerken bij innovatieve trajecten makkelijker en neemt veel wantrouwen weg. In deze workshop leert u hoe u zich beter kunt voorbereiden op een samenwerking en op welke momenten u afspraken moet maken over Intellectueel Eigendom.

Waar en wanneer?

Deze workshop wordt in het voorjaar niet gegeven in regio Oost. Alternatieve data kunt u vinden in www.rvo.nl/octrooiagenda.

Intellectueel Eigendom strategie voor mkb: Waarde creëren met technische innovaties

Is uw bedrijf regelmatig met technische innovatieprocessen bezig? Met Intellectueel Eigendom (IE) kunt u geld verdienen, maar ook tijd en geld besparen. Om hiervan optimaal gebruik te maken is het uitwerken van een IE-strategie voor uw bedrijf belangrijk. In deze workshop leert u hoe u Intellectueel Eigendom strategisch kunt inzetten in uw bedrijf en daarmee (meer)waarde creëert.

Waar en wanneer?

do 16 april IE-strategie voor MKB – Apeldoorn

Masterclass octrooien: Leer meer over octrooien en inbreuk

Bent u een technische mkb-er of technische starter en van plan om serieus te investeren in octrooibescherming en/of octrooi-informatie? En wilt u inhoudelijk meer weten over octrooien, octrooiprocedures en inbreuk? Dan is deze workshop iets voor u.

Waar en wanneer?

do 13 feb Masterclass Octrooien – Apeldoorn

Zelf op zoek in octrooidatabanken: Relevante octrooien zoeken en vinden

Bent u regelmatig actief met technische innovatieprocessen? U kunt efficiënter innoveren en dus tijd en geld besparen door gebruik te maken van gratis en online toegankelijke octrooi-informatie. Hoe u dat aanpakt, leert u in deze workshop.

Waar en wanneer?

do 7 mei Zelf zoeken in octrooidatabanken – Apeldoorn