27-05-2016

StartUp50Gelderland: Mellon Medical en Jointsphere in de top 3 !

Switch Mellon MedicalMellon Medical werd op 25 mei uitgeroepen tot beste startup van Gelderland! Gedeputeerde Scheffer maakte dit bekend op het Startup 50 festival in de Arnhemse Eusebiuskerk. Mellon Medical is in 2013 gestart en is met ondersteuning van SMB Life sciences sinds 2014 gevestigd op Novio Tech Campus. Dit jonge bedrijf ontwikkelt de Switch, een instrument waarmee chirurgen met één hand bloedvaten kunnen hechten. Hechten met één hand maakt het hechten stabieler, sneller en preciezer. Het product is nog niet commercieel verkrijgbaar maar zal in 2017 geïntroduceerd worden op de Europese markt.

Startup50 Gelderland

Startup50 Gelderland is een ranking van de 50 beste startups van Gelderland. Het Startup50 magazine en de bijbehorende events maken startups die groot denken én een briljant idee hebben zichtbaar. Het doel is in contact komen met investeerders voor netwerk, kapitaal en kennis.

Startup Fest Europe

De verkiezing vond plaats in het kader van Startup Fest Europe, een initiatief van StartupDelta. Criteria voor de verkiezing Startup50 Gelderland zijn een leeftijdsgrens 7 jaar, groeipotentie én interessant zijn voor investeerders. Naast Mellon Medical stond ook Jointsphere in de top 3 en zijn diverse bedrijven in deze Startup Top50  op Novio Tech Campus en Mercator Science Park gevestigd, o.a.: NovoLanguage, Xenikos, Yellowbag, TropIQ, Sit & Heat en Fysio24.