05-10-2012

Startsein voor Novio Tech Campus

In Nijmegen is op 2 oktober jl. het startsein gegeven van de ontwikkeling van de Novio Tech Campus. Hier gaan bedrijven zich verzamelen rond de clusters life-sciences, medische technologie en halfgeleiders. SMB BV heeft als 100% dochter van het UMC St Radboud, een intentie ondertekend om hier state-of-the-art huisvesting te gaan realiseren voor haar klanten. Hierdoor verstevigt het UMC St Radboud de as kennis-bedrijvigheid vanaf de Radboud Campus naar de Novio Tech Campus.

SMB faciliteert en ondersteunt startende ondernemers en ondernemende onderzoekers in de sector life sciences. Op de Novio Tech Campus komen onder meer laboratoria beschikbaar voor kleine innovatieve bedrijven en wordt een Flexlab gerealiseerd waar onderzoekers waaronder die van het Radboud als gast kunnen werken. Ook neemt SMB de exploitatie ter hand van een zgn Agora, een ontmoetings- en vergaderruimte.
Deze activiteiten passen in de doelstellingen van het UMC St Radboud om door middel van het concept Sience Meets Business bedrijvigheid te creëren en innovaties te stimuleren.
De Novio Tech Campus bevindt zich op industrieterrein Winkelsteeg in Nijmegen-Zuid naast NXP en de researchtoren FiftyTwo Degrees. De opening is in voorjaar 2013 en naar verwachting gaan er volgend jaar al circa 2.000 mensen werken. In 2014 is het station De Goffert gereed (op loopafstand van de nieuwe campus) en komt er een rechtstreeks busverbinding met de Radboud Campus.