22-05-2014

Science Meets Business: masterclass Venture Health Check

Thema: Masterclass Venture Health Check – Spiegeltje, spiegeltje aan de wand…
Corina_Kuiper_pictureSpreker: Drs. Ir. Corina Kuiper RC EMFC, Owner & Founder The Effectual Catalyst en Adjunct Professor Corporate Venturing & Innovatie (Antwerp Management School)
Plaats: SMB Meet & Greet op Novio Tech Campus Nijmegen

Als venture wil je graag weten of je aan de juiste dingen werkt. Je wilt graag een spiegel hebben, waarin je objectief naar jezelf kunt kijken en jezelf kunt vergelijken met anderen. Je wilt als bedrijf weten in welke levensfase je bent, want elk stadium heeft zijn eigen karakteristieken en vraagt om een andere manier van werken en denken. Je wilt weten wat de do’s en de don’ts zijn.
Ook als investeerder heb je behoefte aan zo’n spiegel. Je krijgt legio voorstellen op je bureau, maar in welke ga je nu écht investeren? Hoe herken je echte entrepreneurs? Je wilt een raamwerk dat als een gemeenschappelijke taal kan dienen binnen je organisatie en naar de ventures toe.

In deze masterclass zullen twee ‘spiegels’ worden aangereikt:
• Venture assessment raamwerk, dat bepaalt hoe oud de venture is en op basis van de leeftijd van de venture beschrijft wat nodig is op het einde van de betreffende levensfase.
• Effectuation principes: dit zijn een vijftal principes die beschrijven hoe entrepreneurs denken en handelen. Hoe nemen zij beslissingen als bijna alles onzeker is en niets is te voorspellen?

Beide spiegels zijn gebaseerd op empirische studies, m.a.w. ze zijn niet verzonnen achter een bureau, maar zijn gebaseerd op hoe het er in het echt aan toegaat. De spiegels zullen uitgelegd worden aan de hand van concrete voorbeelden en de sessie zal interactief zijn.

Programma
16.00 uur Ontvangst en welkom
16.30       Masterclass Spiegeltje, spiegeltje aan de wand… door Corina Kuiper
17.30       Netwerkborrel

Route
De bijeenkomst vindt plaats in gebouw M van de Novio Tech Campus, Transistorweg 5 Nijmegen. De ingang van de campus ligt tegenover de Jan Massinkhal, Nieuwe Dukenburgseweg 5, Nijmegen (adres voor navigatiesysteem). Parkeren is gratis.
Zie routebeschrijving.