09-10-2013

Samenwerking SMB en Kadans stimulans starters

SMB Life Sciences en Kadans Biofacilities gaan samenwerken op de Novio Tech Campus. Hiertoe bekrachtigden zij op 9 oktober een overeenkomst tijdens de formele opening van deze nieuwe campus in Nijmegen. SMB huurt hoogwaardige laboratorium-  en kantoorruimten van Kadans om deze met een stimuleringsregeling aan te bieden aan starters en jonge life-sciences-bedrijven. Tevens begeleiden zij samen jonge bedrijven naar professioneel ondernemerschap.

Veel belangstelling voor (vlnr) John Schalken en John van Sambeek (SMB) en Chiel van Dijen en Jeff Gielen (Kadans) tijdens de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst 

 

 

 

Novio Tech Campus is gesitueerd op bedrijventerrein de Winkelsteeg op een voormalig deel van het NXP-terrein in Nijmegen. Hier is door vastgoedbedrijf Kadans Biofacilities een high tech bedrijfsverzamelgebouw gerealiseerd voor kennisintensieve bedrijven en weten-schappelijke onderzoeksgroepen in de life sciences, health en high tech-sector. In dit center, Gebouw M, kunnen zij gebruik maken van geavanceerde laboratoria (ML1, 2, 3), flexlabs, cleanrooms, een equipmentpool en kantoor- en vergaderruimten met alle noodzakelijke support en services.

Verbinding science met business
SMB, een initiatief van Radboudumc, stimuleert bedrijvigheid door ondernemers en onderzoekers aan elkaar te verbinden. “Op de Novio Tech Campus werken zij dicht bij elkaar in een inspirerende omgeving”, zegt John Schalken, programmadirecteur van SMB, “dat geeft innovaties van idee naar marktrijpe producten een enorme stimulans. Denk daarbij aan de  ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen, medische hulpmiddelen en systemen voor diagnostiek“. Daarnaast exploiteert SMB in Gebouw M de moderne Meet & Greet-ruimte voor netwerking en bijeenkomsten tot ongeveer 150 personen. 

Duurzame maatregelen
Het totale oppervlak van Gebouw M is ongeveer 10.000 m2. Hiervan gaat SMB circa een derde huren. “We hebben bewust geïnvesteerd in duurzame maatregelen”, zegt Chiel van Dijen, vastgoedmanager van Kadans, “Naast SMB als grootste huurder, profiteren hiervan inmiddels ook de bedrijven Lead Pharma, Urogyn en Fluke die zich reeds in Gebouw M hebben gevestigd op de Novio Tech Campus”. De samenwerkingsovereenkomst tussen Kadans en SMB heeft een looptijd van 5 jaar tot en met 2018.