06-10-2015

Rockstart lanceert eerste Digital Health Accelerator in Nederland

10 internationale startups met #patientsincluded oplossingen komen naar Novio Tech Campus in Nijmegen

rockstart-digital health logo

 

 

 

 

 

Rockstart, de Global Startup Machine, heeft vandaag de 10 deelnemers aan het eerste Digital Health Accelerator programma aangekondigd. De accelerator is de eerste in haar soort in Nederland en vindt plaats op Novio Tech Campus in Nijmegen. Hier kunnen de startups volop gebruik maken van het hoogstaande innovatieve gezondheidsecosysteem. Het unieke programma is patiëntgericht, bevat wereldwijde ambassadeurs en mentors en integreert field labs om nieuwe ideeën snel te kunnen valideren en opschalen.

Rockstart Digital Health programmadirecteur Maarten den Braber: “Dit is de eerste accelerator van Rockstart die buiten Amsterdam plaatsvindt en we kijken uit naar de ruim beschikbare ondersteuning die het Nijmeegse Health Valley biedt. Door ons programma hebben de deelnemende startups toegang tot internationale mentoren en een breed scala aan partners binnen de gezondheidszorg die zich richten op het valideren en versnellen van innovatieve startups.”

Deelnemende startups in het programma ontvangen een investering van €20.000,- en in-kind ondersteuning. Rockstart Digital Health start op 14 oktober 2015 en heeft als hoogtepunt de Demo Day in Nijmegen op 25 februari 2016.

De 10 deelnemende startups komen uit zes verschillende landen met ideeën variërend van wearables die patiënten met een chronische aandoening helpen bij het monitoren van de temperatuur van medicijnen tot robots die mensen met dementie ondersteunen.

  1. Bruxlab (Nederland) – Bruxlab ontwikkelt diagnostische hulpmiddelen om tandenknarsen (bruxisme) op te sporen en te volgen. De app herkent tandenknarsen en neemt het geluid op – daarnaast werkt Bruxlab aan een wearable.
  2. Cognilab (Verenigde Staten) – Cognilab is een research suite voor de wetenschappelijke studie van het menselijke brein. Gebruikers kunnen cognitieve tests aanmaken, data verzamelen en resultaten analyseren in dagen in plaats van maanden.
  3. Dinst (Nederland) – Dinst is een platform dat ouderen, minder validen en aan huis gebonden mensen verbindt met dienstverleners aan huis. Met een paar muisklikken kunnen mensen betrouwbare professionals vinden, vergelijken en boeken.
  4. Fuelling (Spanje) – Fuelling is een simpele, leuke & op maat gemaakte app, gericht op personeelsmanagers om medewerkers te belonen voor fysieke inspanning.
  5. Fysio24 (Nederland) – Fysio24 is een instant online assistent voor blessurepreventie en herstel. Via de app kunnen mensen rechtstreeks toegang krijgen tot een online fysiotherapeut om een persoonlijk herstelplan en coaching te krijgen.
  6. Med Angel (Duitsland) – Med Angel zorgt ervoor dat patiënten met een chronische aandoening die afhankelijk zijn van temperatuur-gevoelige medicijnen (zoals insuline en hormonen) deze temperatuur kunnen monitoren zowel onderweg, in de koelkast als tijdens gebruik.
  7. MOUNT (Nederland) – MOUNT is een gebruiksvriendelijke app gekoppeld aan het EPD (elektronisch patiëntendossier), die inzicht en transparantie geeft in de besluitvorming voor patiënten, artsen en zorginstellingen.
  8. Picto Connection (Spanje) – Picto Connection vergemakkelijkt de communicatie voor mensen die niet kunnen communiceren. De applicatie maakt gebruik van big data, kunstmatige intelligentie en neuropsychologische analyse en is aangesloten op een platform dat kan worden aangepast op basis van de behoeften van de gebruikers.
  9. Tinybots (Nederland) – Tinybots zijn kleine sociale robots die ouderen met dementie ondersteunen door het verstrekken van automatische kattebelletjes, gepersonaliseerde muziek, verhalen, cognitieve therapie en gesproken instructies voor de dagelijkse taken. Met behulp van een app kunnen formele en informele zorgverleners een Tinybot naar persoonlijke behoeften en wensen configureren.
  10. Teamscope (Chili) – Teamscope is een multi-platform toepassing gericht op medische onderzoekers. Met Teamscope kan onderzoeksdata efficiënt, veilig en effectief verzameld en opgeslagen worden, zelfs zonder online te zijn.

Over Rockstart
Amsterdam based Rockstart ‘’The Global Startup Machine’, was founded in 2011 by Dutch serial entrepreneur Oscar Kneppers (formerly Emerce & Bright). The first Rockstart Accelerator program launched in 2012. Rockstart has accelerated 68 startups in 7 programs: 4 in the web & mobile domain, 2 focused on the smart energy industry and 1 in Digital Health. To date, over 70% of Rockstart alumni (including 3D Hubs and Peerby) have attracted over €18 million of funding from national and international angel and venture capital investors including Greylock Partners, Balderton Capital,XAnge Private Equity and Walvis Participaties.