06-07-2016

QM Diagnostics opent nieuwe locatie op Novio Tech Campus

QM Diagnostics heeft op 1 juli officieel haar deuren geopend op Novio Tech Campus. Hier gaat dit kwaliteitscentrum de productiecapaciteit sterk opvoeren. Daarvoor zijn gloednieuwe laboratoria ontwikkeld op de tweede verdieping van gebouw M.

QM Diagnostics bepaalt de gezondheidsstatus van kleine dieren. Hierdoor levert QM Diagnostics een positieve bijdrage aan de kwaliteit van onderzoek bij  universiteiten, onderzoeksinstellingen en in de farmaceutisch industrie. Wereldwijd is QM Diagnostics actief in 15 landen.

In 2008 is QM Diagnostics gestart als spin-off van het Radboudumc. Inmiddels werken er 30 personen. Om verder te kunnen groeien is gekozen voor een nieuwe locatie op Novio Tech Campus. In het M-gebouw heeft Kadans Science Partner, in nauw overleg met de QM Diagnostics medewerkers, specialistische ruimten gecreëerd waardoor het productieproces veel efficiënter is ingedeeld en het team in een prettiger werksfeer kan samenwerken.

De officiële opening werd verricht door Dirkjan Masman, directeur Valorisatie Radboudumc. Hij prees namens de Radboudumc Holding de doorstart naar een nieuwe fase die de QM Diagnostics directie, bestaande uit Wieke de Bruin, Esther van de Ven en Margo van den Brink, hebben gerealiseerd. QM Diagnostics is dan ook een schoolvoorbeeld van valorisatie: kennis omzetten naar innovaties via een spin-off en start-up naar een succesvolle en winstgevende onderneming. Dit is mede mogelijk gemaakt door het EFRO-stimuleringsprogramma, uitgevoerd door SMB Life Sciences van het Radboudumc.

Tegelijk met de opening presenteerde QM Diagnostics een nieuw logo en huisstijl, passend bij de uitstraling van de nieuwe huisvesting en ambitie om zich te profileren als hét diagnostische kenniscentrum voor zijn klanten en wetenschappelijke partners. Onder het motto “Contagious knowlegde” is QM Diagnostics van mening dat het delen van ervaringen en innovaties leidt tot de beste resultaten. Meer informatie: zie website www.qmdiagnostics.org.

160701 Opening QM Dx

Een trotse directie tijdens de opening, v.l.n.r. Ester van de Ven, Margo van den Brink en Wieke de Bruin