19-01-2016

Okklo Life Sciences op Novio Tech Campus

Okklo Life Sciences heeft zich per 1 december 2015 gevestigd op Novio Tech Campus. Van daaruit gaat dit biotech-bedrijf verder werken aan de ontwikkeling van therapeutische cyclodextrines. Dit zijn suikermoleculen die ontwikkeld worden als geneesmiddel voor de behandeling van metabole ziekten en aandoeningen op cardiovasculair gebied.

Okklo maakt gebruik van een EFRO-regeling van de Europese Unie en de provincie Gelderland die SMB aanbiedt voor startende en jonge life-science-bedrijven in de regio Nijmegen. “Wij werken met verschillende partijen hier in de regio”, zegt Alex Zwiers, CEO van Okklo: “Onder meer met Radboud Universiteit en de Sanquin bloedbank. Voor ons een goede reden om te verhuizen naar het innovatieve vestigingsklimaat van Nijmegen”.

Met de komst van Okklo ondersteunt SMB nu 18 bedrijven op Novio Tech Campus met faciliteiten via de stimuleringsregeling van EFRO. Eind 2015 waren in totaal 37 bedrijven op de campus gevestigd.

20151217 Okklo front web

Alex Zwiers (midden) van Okklo Life Sciences na ondertekening van het huurcontract op Novio Tech Campus met John van Sambeek (rechts) en John Schalken van SMB Life Sciences .