05-10-2015

Novioscan ontwikkelt plaswekker op Novio Tech Campus

SMB Life Sciences en Kadans Science Partner verwelkomen per 1 oktober 2015 Novioscan op Novio Tech Campus in Nijmegen. Deze start-up ontwikkelt een nieuwe plaswekker, op basis van een gepatenteerde techniek, die kinderen en volwassenen ondersteunt bij urine-incontinentie.

Jonge kinderen en volwassenen met plasproblemen zijn gebaat bij een signaal vóórdat er urineverlies optreedt, stelt Jeroen Langevoort, CEO van Novioscan. “Wij ontwikkelen een pleister, een draagbare blaasscanner met een interface naar een mobile device. Via een sensor krijgen de kinderen, of hun ouders, tijdig een bericht op hun telefoon of tablet dat de blaas is gevuld en zij naar de toilet moeten gaan. De pleister kan ook worden gebruikt door mensen met een dwarslaesie zodat zij uitsluitend katheteriseren bij een volle blaas. Hierdoor reduceren zij de kans op urineweg-infecties”.

Novioscan werkt met acht medewerkers aan de ontwikkeling van de nieuwe plaswekker. “Novio Tech Campus is een omgeving met meerdere start-ups en heeft de high tech know how van onder meer NXP”, zegt Jeroen Langevoort. “De klinische studies vinden plaats bij het Radboudumc en UMC Utrecht. Na het verkrijgen van de CE-markering in 2016 kunnen we ons product naar de markt brengen”.

Novioscan kan zich op Novio Tech Campus vestigen mede dankzij een stimuleringsregeling van de Europese Unie en de provincie Gelderland. SMB voert deze regeling uit voor starters en jonge life-science-bedrijven. Inmiddels zijn 30 bedrijven gevestigd op Novio Tech Campus. Hier realiseert Kadans Science Partner bedrijfsruimten met hoogwaardige faciliteiten en services.

Informatie www.novioscan.com

20150930 Novioscan ondertekening NTC 3

Op 30 september 2015 ondertekende Novioscan de huurovereenkomst met Kadans Science Partner en SMB Life Sciences op Novio Tech Campus.
V.l.n.r. Chiel van Dijen (Kadans Science Partner), Jeroen Langevoort (Novioscan), John van Sambeek en John Schalken (SMB Life Sciences).