11-04-2014

Nieuwe Innovatievouchers beschikbaar voor life sciences & health

Provincie Gelderland stelt opnieuw 200.000 euro beschikbaar voor MKB in Health Valley

Health Valley reikt in opdracht van de provincie Gelderland innovatievouchers met een waarde van maximaal 10.000 euro (incl. btw) uit. De innovatievouchers zijn bedoeld voor zorg (gerelateerde) midden- en kleinbedrijven in Gelderland die willen innoveren. De vouchers kunnen worden ingezet om de haalbaarheid van een business case te bepalen, of om kennis in te kopen voor bijvoorbeeld het verbeteren of realiseren van een product of proces. De vouchers kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt voor onderzoek, het huren van laboratoriumfaciliteiten of het inschakelen van innovatie- en/of subsidieadviseurs. Een voucher vergoedt maximaal 50% van de onderzoekskosten voor productie of procesverbetering tot een maximum van 10.000 euro.

Een voorbeeld van een bedrijf dat een voucher kreeg toegewezen is het bedrijf Fresh Idea Factory BV. Wil Philipsen (Directeur Fresh Idea Factory) vertelt:  “Obli is een technisch hulpmiddel dat mensen ondersteunt in het voldoende en regelmatig drinken. Daarnaast is het monitoren op afstand door mantelzorgers en zorgverleners belangrijk om het gedrag in stand te houden. We waren op zoek naar een snelle, goedkope en betrouwbare manier om Obli ‘connected’ te maken over draadloos internet. Hiervoor hebben we door ControlPortals uit Eindhoven de technische haalbaarheid laten aantonen. Fresh Idea Factory is geen technisch bedrijf; we hebben verstand van zorg en gebruikers en van slimme (frisse) oplossingen. De toegang tot specifieke en hoog gedetailleerde kennis is voor een kleine start-up erg belangrijk. De innovatievoucher maakt het voor ons gemakkelijker om deze kennis in te kopen.”

Daniel Zollinger Directeur van Okklo Life Sciences BV vertelt over het opzetten van een nieuw model voor een snelle screening van effectiviteit van nieuwe geneesmiddelen. ‘De voucher hebben we gebruikt om specifieke kennis in te kopen bij Chardom Pharma BV. Hierdoor werd het onderzoek naar een nieuw level gebracht. Dankzij Health Valley hebben we binnen het netwerk snel de juiste partner gevonden en konden we met de voucher ook direct komen tot een samenwerking.’

De innovatievouchers zijn bestemd voor bedrijven met minder dan 250 werknemers die geen eigen R&D-afdeling hebben. Er wordt slechts één voucher per bedrijf per kalenderjaar toegekend. In 2013 werden er 18 vouchers aangevraagd, hiervan werden er 16 toegewezen. Voor 2014 verwacht Health Valley zo’n 24 vouchers uit te reiken.

Bekijk hier hoe u in aanmerking kunt komen voor een voucher!