20-05-2015

Nieuwe accelerator voor digital health start-ups op Novio Tech Campus

Op 20 mei lanceerde Rockstart haar eerste accelerator programma voor Digital Health start-ups. Dit programma wordt georganiseerd op Novio Tech Campus in Nijmegen. Hier gaan de start-ups vanaf dag één direct samenwerken met patiënten, zorgprofessionals en andere belanghebbenden in Nederland en daarbuiten. Deze start-ups zijn gefocust op het verbeteren van gezondheid en zorg en worden geholpen met het valideren en het schalen van hun bedrijf. Dit gebeurt in samenwerking met een uitgebreid internationaal netwerk van mentoren, investeerders en zorginstellingen.

20150520 - foto RockStartSinds haar lancering in 2012 heeft Rockstart 58 start-ups geholpen sneller te groeien met zes succesvolle accelerator programma’s, waarvan vier op het gebied van Web & Mobile en twee rondom Smart Energy. De basis van het nieuwe programma wordt gevormd door de succesvolle methode voor het begeleiden van start-ups waar Rockstart om bekend staat, maar is verder volledig afgestemd op de specifieke behoeftes van start-ups op het gebied van digital health.

Toegangspoort Europa
Het programma Digital Health richt zich op het ondersteunen van internationale start-ups bij het bouwen, valideren en implementeren van nieuwe digitale diensten en producten die innovatieve software en hardware ontwikkelen voor de gezondheidszorg. Rockstart Accelerator Digital Health is gevestigd op Novio Tech Campus en werkt onder andere samen met verschillende partners binnen Health Valley voor het ondersteunen van de start-ups waaronder SMB Life Sciences. Nederland fungeert voor deze start-ups de  toegangspoort tot vooraanstaande onderzoekscentra en zorginstellingen in Europa.

Preventie, connectie & communicatie
Het zes maanden durende programma, dat van start gaat in september 2015, richt zich voornamelijk op start-ups die nieuwe oplossingen ontwikkelen op het gebied van preventie, connected patients en communicatie platforms & hulpmiddelen. De verbondenheid met bestaande zorgsystemen en de focus op validatie maakt het programma uniek in Europa. Om de start-ups relevante diensten te laten ontwikkelen, worden zij vanaf dag één in contact gebracht met de patiënten, professionals en andere belanghebbenden waarvoor zij hun product of dienst ontwikkelen. Zo kunnen zij veel beter voorspellen waar een aansluiting is met hun technologie en hoe zij de meeste waarde kunnen toevoegen.

Support en investering
Rockstart Accelerator Digital Health is ontwikkeld in samenwerking met partners in de gezondheidszorg, investeerders en een internationale groep mentoren bestaande uit meer dan vijftig professionals, specialisten en succesvolle ondernemers. Het programma wordt geleid door Maarten den Braber, digital health strateeg en mede-oprichter van Quantified Self Europe, ondersteund door onder meer Rune Theill en Don Ritzen, medeoprichters van Rockstart. De start-ups, die van over de hele wereld worden geselecteerd, krijgen onder andere een investering van 20.000 euro, kantoorruimte, workshops van experts en een podium op (inter)nationale evenementen gecombineerd met een intensieve (mentor) ondersteuning. Dit alles in ruil voor een 8% aandeel in hun start-up. Met deze investering kunnen zij zich tot Demo Day volledig richten op het bouwen en ontwikkelen van hun product of service. Op Demo Day presenteren de start-ups zichzelf aan een groot publiek bestaande uit investeerders (in de zorg en technologie), partners en media.

Ecosysteem voor Digital Health
Rockstart Accelerator Digital Health heeft een sterke internationale focus. Dit houdt in dat de start-ups worden geholpen bij het identificeren van hun internationale mogelijkheden waarna vervolgens ook de toegang tot deze markten wordt gefaciliteerd. Rockstart Accelerator Digital Health is gevestigd op Novio Tech Campus in Nijmegen, centraal gelegen in het hart van Health Valley. Deze regio staat bekend als een van de meest innovatieve eco-systemen voor innovatie en gezondheidszorg met een directe toegang tot 700+ bedrijven en zorginstellingen.

Rockstart Accelerator Digital Health werkt onder anderen samen met SMB Life Siences, Radboudumc, de provincie Gelderland, Noaber Ventures, Arbo Unie, PPM Oost, Health Valley, de Gemeente Nijmegen, Kadans Science Partner en de Rabobank. Hekkelman Advocaten & Notarissen is de juridische partner van het programma.