07-10-2015

Neelie Kroes op Novio Tech Campus

Dat het bruist en broeit op Novio Tech Campus waar onder andere SMB Life Sciences startende ondernemers helpt, is ook Neelie Kroes opgevallen. Maandag 5 oktober ging ze, als ambassadeur van StartupDelta, persoonlijk een kijkje nemen.

Op Novio Tech Campus krijgen jonge, beginnende bedrijven de kans om door te groeien, bedrijfsactiviteiten te ontplooien en samen te werken met anderen. Diverse spin-offs van het Radboudumc werken er aan innovatieve verbeteringen in de zorg.

Meer moed, minder bescheiden
John Schalken, programmadirecteur van SMB Life Sciences, was erbij. Wat innovaties in de zorg betreft, pleitte Kroes tijdens haar presentatie voor internationale profilering van Nederland als geheel, vertelt John. ‘Nederland als één groot Health Valley. Starters en jonge bedrijven moeten veel eerder hun focus leggen op het buitenland en zich dáár laten zien. Daar is moed voor nodig, en minder bescheidenheid.’
MeetGreet kl

Neelie Kroes pleit op Novio Tech Campus voor internationale profilering van Nederland als geheel.

Exportproduct
Tijdens haar bezoek deed Neelie Kroes een rondje langs diverse health startups uit de regio. Ze werd voorgesteld aan bedrijven en hun vernieuwende producten zoals Lead Pharma (die innovatieve medicijnen naar de markt brengen), NovioSense (ontwikkelaar van innovatieve manier om glucose te meten aan de hand van een sensor in het oog), Boomerweb (apps voor de zorg) en ParkinsonNet van Bas Bloem, hoogleraar Radboudumc Neurologie. Ook Neelie Kroes was zichtbaar gecharmeerd van die laatste innovatie die laat zien dat zorg met succes als exportproduct kan dienen.