11-12-2015

Malariabestrijder TropIQ vestigt zich op Novio Tech Campus

TropIQ Health Sciences ontving op 1 december jl. van SMB Life Sciences de sleutel voor zijn nieuwe vestiging op Novio Tech Campus. Daar gaat TropIQ verder met de ontwikkeling van nieuwe malariamedicijnen.

TropIQ, een spin-off van het Radboudumc, combineert parasitologische expertise met hoogstaande technologie voor onderzoek naar nieuwe geneesmiddelen en een bedrijfsmatige aanpak. Hierdoor verkeert TropIQ in een unieke positie om de ontwikkeling van een nieuw type malariamedicijn te versnellen.

“We groeien uit ons jasje op de huidige locatie op de Radboud Campus”, zegt Koen Dechering, CEO van TropIQ. “Op Novio Tech Campus kunnen we met ons team van acht medewerkers een groter en beter toegerust laboratorium betrekken”.

SMB ondersteunt TropIQ via een stimuleringsregeling van het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling en de provincie Gelderland.

2011201 TropIQ Groep

TropIQ tekende op 1 december 2015 het huurcontract voor zijn vestiging op Novio Tech Campus. V.l.n.r. John Schalken en John van Sambeek van SMB Life Sciences, Koen Dechering en Maes van Lanschot van TropIQ Health Sciences en Chiel van Dijen van Kadans Science Partner