12-10-2017

Kennisintensieve samenwerking Nijmegen neemt een vlucht met regionaal economisch stimuleringsprogramma Briskr

Nieuw consortium ondersteunt bedrijven met impact maken obriskr-basis-RGB-bb op witp Health & High Tech.

Sinds 12 oktober 2017 is er een nieuwe organisatie actief in de regio Nijmegen genaamd Briskr. Briskr is een consortium van verschillende partijen actief in de topsectoren Life Sciences, Health & High Tech, aangevuld met overheidsinstanties. Het doel van Briskr is om support en profilering van innovatieve startups en MKB te stroomlijnen en te versterken. Met Briskr springen de oprichtende partners in op de sterke groei van de innovatieve kennisintensieve bedrijvigheid in de regio.

Versterken en stroomlijnen

“De aanleiding voor de samenwerking is dat veel innovatie-initiatieven in de regio tot op heden nogal verspreid plaatsvonden”, aldus programmamanager Rikus Wolbers. “Door deze initiatieven te bundelen komen we tot een beter aanbod van supportactiviteiten en versterken we het Health & High Tech ecosysteem.” Na een periode van gezamenlijke voorbereiding met de partners is Briskr vanaf 12 oktober klaar om aan de wereld getoond te worden. Naast het stroomlijnen van support draagt Briskr ook bij aan de gezamenlijke profilering van de regio als het gaat om aanbod van innovatieve bedrijven, kennisinstellingen en onderzoeksfaciliteiten.

Briskr Academy

John Schalken is manager Business Support bij Briskr en onder andere verantwoordelijk voor de Academy. “Binnen Briskr Academy wordt een samenhangend pakket aan workshops, spreekuren en andere activiteiten georganiseerd. Ondernemers kunnen zich inschrijven en zich verder bekwamen in zaken als subsidies, intellectual property of productcreatie. Ondernemers kunnen eenmalig deelnemen, maar ook een complete cyclus van activiteiten volgen.”

Faciliteiten openstellen

Ook het aanbieden van faciliteiten is een van de voordelen van Briskr. “Het bedrijfsleven weet soms niet wat er allemaal in de regio te krijgen is als het gaat om onderzoeksfaciliteiten” vervolgt Rikus Wolbers. “Het slaan van een brug tussen bedrijven en de wetenschap is een van de zaken die we stimuleren. Er zijn prachtige mogelijkheden voor bedrijven om projectmatig onderzoek te doen bij de Radboud Universiteit, Radboudumc en de HAN. Wij gaan ze wijzen op deze mogelijkheden en proactief in contact brengen.”

Impact on Health & High Tech

John Schalken benadrukt wat het doel is van Briskr. “We willen de impact op Health & High Tech vergroten. Nijmegen en haar ruime omgeving heeft een sterke basis als het gaat om semiconductors met multinationals als Ampleon, NXP en Nexperia, maar ook in de gezondheidszorg hebben we een sterk klimaat dankzij de aanwezigheid van het Radboudumc en allerlei startups die voortkomen uit dit kennisklimaat. Die impact kunnen we alleen vergroten als de Health & High Tech sectoren groeien. Dat betekent dat we nieuwe bedrijven willen aantrekken, maar ook bedrijven willen laten groeien. Het behouden van kennisintensieve medewerkers is essentieel om dat te bereiken.”

_FWT7086

Foto: officiële lancering Briskr op 12 oktober 2017 met o.a. wethouder Zoetelief van de Gemeente Nijmegen en programmamanager Rikus Wolbers.

Over het Briskr consortium

Het Briskr consortium bestaat uit partijen actief in de zogenaamde Triple Helix. Het gaat om Gemeente Nijmegen, Health Valley Netherlands, Kadans Science Partner, Novio Tech Campus, Oost NL, Provincie Gelderland, Radboud Universiteit, Radboudumc en SMB Life Sciences. Deze partijen worden aangevuld met associate partners zoals Business Cluster Semiconductors, Rabobank Rijk van Nijmegen en The Economic Board. Op 12 oktober is Briskr feestelijk gepresenteerd tijdens een bijeenkomst ‘Impact on Health & High Tech’ met onder andere oud-burgemeester van Eindhoven, Rob van Gijzel.

Klik hier voor meer informatie over Briskr