02-03-2015

JointSphere nieuwe aanwinst voor Novio Tech Campus

SMB Life Sciences verwelkomt per 1 maart zijn tiende huurder op Novio Tech Campus: JointSphere, een innovatief orthopedisch bedrijf gericht op kraakbeenherstel. Het aantal bedrijven op de Nijmeegse campus springt daarmee over de twintig.

JointSphere ontwikkelt een medical device (implantaat) om beschadiging van kraakbeen in de knie te herstellen. “Wij ontwikkelen een toepassing om écht gewrichtskraakbeen terug te laten groeien”, zegt Ward van Buul CEO van JointSphere, “Dat is uniek, want het regenereren van goed gewrichtskraakbeen is tot op heden niet mogelijk gebleken”.

JointSphere gaat zich in hun nieuwe onderkomen op Novio Tech Campus voorbereiden op een klinisch traject. Van Buul: “Met Radboudumc en de Sint Maartenskliniek in de buurt denken we hier de beoogde kruisbestuiving te kunnen vinden. De open-innovatiesfeer op de campus en dienstverlening van SMB zal bevordelijk zijn voor de ontwikkeling van ons product én bedrijf”. JointSphere hoopt dat haar techniek in de nabije toekomst voor veel  patiënten de oplossing biedt waar zij al zo lang op wachten.

JointSphere betrekt op Novio Tech Campus ca. 40 m2 kantoorruimte. Op deze campus is door Kadans Science Partner gebouw M gerealiseerd voor kennisintensieve bedrijven in de life sciences, health, high tech én cross-overs. Sinds de start in oktober 2013 maken er inmiddels ruim twintig bedrijven gebruik van volledig geoutilleerde laboratoria, flexlabs, cleanrooms, een equipmentpool, kantoren en een moderne Meet & Greet-ruimte met alle noodzakelijke support en services. Daarvan hebben zich nu tien bedrijven gevestigd via SMB Life Sciences, een 100% dochter van het Radboudumc  dat jonge ondernemingen faciliteert en ondersteunt. Daarbij maakt SMB gebruik van een regionale stimuleringregeling van de Europese Unie en provincie Gelderland.

20150226 - Op rij 2 bijsnij

Op 26 februari jl. ondertekende JointSphere de huurovereenkomst op Novio Tech Campus. V.l.n.r.  John Schalken en John van Sambeek (SMB Life Sciences),  Gied Hermsen, Ward van Buul en Giles Melsom (JointSphere) en Jeff Gielen (Kadans Science Partner)