26-06-2014

GynNext nieuwe farmaceut op Novio Tech Campus

Novio Tech Campus verwelkomt op 1 juli a.s. GynNext. Dit farmaceutische bedrijf ontwikkelt een nieuwe generatie ‘lang bruikbaar precisie intrauteriene anticonceptiemiddelen’ (long acting precision Intra Uterine Frameless: IUF).

Deze innovatieve IUF zijn klein en flexibel met als voornaamste voordeel voor de vrouw dat ongemak als pijn en bloedingen wordt verminderd. Door het speciale ‘skeletloos’ design passen IUF in elke baarmoeder en zijn ze meer betrouwbaar vergeleken met de klassieke intrauteriene middelen. De IUF zijn hormoonloos waardoor bij langdurig gebruik de natuurlijke hormonale balans niet wordt beïnvloed.

“Wij ontwikkelen omkeerbare contraceptietechnieken die zeer langdurig kunnen worden gebruikt”, zegt Dirk Wildemeersch, medisch adviseur en vernieuwer van de bestaande techniek, “Alle sterilisatietechnieken bij de vrouw zijn irreversibel. Er is behoefte aan omkeerbare methoden, want tot 30% van de gesteriliseerde vrouwen hebben spijt na een klassieke sterilisatie”.

“GynNext komt tegemoet aan een dringende vraag uit de markt om betere hormoonloze intrauteriene anticonceptiemiddelen voor jongere, zelfs adolescenten, en oudere vrouwen aan te bieden ”, zegt CEO Frans Lichtenauer. “Een product dat elke vrouw “past” en voor vele jaren anticonceptie waarborgt. “We hebben het vertrouwen om deze innovatie vanuit Novio Tech Campus te kunnen versnellen en wereldwijd uit te kunnen rollen. Dit is de juiste omgeving voor ons met verwante bedrijven en expertise van kennisinstellingen in de buurt”. Informatie: www.gynnext.com.

GynNext - allNa ondertekening van het huurcontract op Novio Tech Campus:
Boven vlnr: John Schalken (SMB), Chiel van Dijen (Kadans Biofacilities) en van GynNext Dirk Wildemeersch (medisch adviseur), Hans Platteeuw (CDO) en Rina Wildemeersch (adviseur);
Onder vlnr: John van Sambeek (SMB) en van GynNext Ric Feller (COO), Bregje Krebbekx (CLO) en Frans Lichtenauer (CEO).