01-10-2014

Avivia negende SMB-huurder op Novio Tech Campus

SMB Life Sciences verwelkomt per 1 oktober zijn negende huurder op Novio Tech Campus: Avivia, een farmaceutische productvernieuwer. Daardoor komt de teller van het totaal aantal innovatieve bedrijven op de Nijmeegse campus op twintig.

Avivia ontwikkelt nieuwe producten voor de farmaceutische industrie. “Dat zijn aanpassingen op bestaande producten die beter afgestemd zijn op individuele patiënten”, zegt Hans Platteeuw, directeur van Avivia, “Als praktisch ingesteld en resultaatgericht bedrijf kunnen wij zeer snel schakelen en op korte termijn een idee vertalen naar een product. Wij zijn een echt innovatielaboratorium voor grotere farmabedrijven, waar ook ter wereld.

Avivia is in 2005 gestart als consultancy bedrijf. “Sinds een aantal jaar zijn wij eigen product-ideeën in ontwikkeling gaan nemen in samenwerking met andere MKB-partijen. Door de verhuizing naar de Novio Tech Campus kunnen wij het praktische werk daarvoor nu in huis uitvoeren”.

Avivia betrekt op Novio Tech Campus ca. 60 m2 labruimte en een kantoor. Op deze campus is door Kadans Biofacilities gebouw M gerealiseerd voor kennisintensieve bedrijven in de life sciences, health, high tech én cross-overs. Sinds de start in oktober 2013 maken er inmiddels twintig bedrijven gebruik van volledig geoutilleerde laboratoria, flexlabs, cleanrooms, een equipmentpool, kantoren en een moderne Meet & Greet-ruimte met alle noodzakelijke support en services. Daarvan hebben zich negen bedrijven gevestigd via SMB Life Sciences, een programma van het Radboudumc dat jonge ondernemingen faciliteert en ondersteunt. Daarbij maakt SMB gebruik van een regionale stimuleringregeling van de Europese Unie en provincie Gelderland.

Meer informatie: www.avivia.nl

20140929 - Avivia ondertekening huurovereenkomst 2

Ondertekening van de huurovereenkomst in het nieuwe onderkomen van Avivia op Novio Tech Campus.
V.l.n.r. (onder): Chiel van Dijen (Kadans Biofacilities), John van Sambeek (SMB Life Sciences) en Hans Platteeuw (Avivia);  (boven): John Schalken (SMB Life Sciences) en Dennie van den Heuvel, Hans van der Steen en Menno Wiltink (Avivia).