30-10-2014

10e Dutch Life Sciences Conference op Novio Tech Campus

Thema woensdag 19 november Partnership & Entrepreneurship

De Dutch Life Sciences Conference 2014 vindt woensdag 19 november a.s. plaats op Novio Tech Campus. Deze Nijmeegse hotspot voor life sciences, health en high tech treedt op als gastheer van de tiende editie van dé Nederlandse conferentie op het gebied van life sciences. Dit jaar staat de conferentie in het teken van ‘Partnership & Entrepreneurship’. Ruim 300 ondernemers, onderzoekers en investeerders bezochten vorig jaar december de laatste editie van de Dutch Life Sciences Conference.

Sinds 2005 heeft de Dutch Life Sciences Conference zich ontwikkeld tot een toonaangevende ontmoetingsplek voor iedereen die met life sciences en biotechnologie te maken heeft. Big Pharma en veelbelovende start-ups vinden elkaar voor eventuele samenwerkingen; andere partijen kunnen tijdens de dag advies inwinnen over de finesses van intellectueel eigendom of zich laten informeren over de voorwaarden voor een succesvolle financieringsronde.

Novio Tech Campus-directeur Rikus Wolbers is dankbaar  dit jaar als gastheer te mogen optreden (samen met SMB Life Sciences van het Radboudumc, Kadans Biofacilities en Health Valley): ”Het zet Nijmegen nadrukkelijk op de kaart als knooppunt in de Nederlandse Health Valley. Dat is goed voor de stad, goed voor onze campus en goed voor de  hele life sciences-sector.”

Programma unieke mix expertises
De jubileumeditie van de Dutch Life Sciences Conference heeft woensdag 19 november een zeer gevarieerd programma:

  • een plenair programma met keynote speakers Cailin McGurk (J.P. Morgan), André Hoekema (Galapagos) en Anu Acharya (Mapmygenome);
  • parallelle sessies met workshops over Entrepreneurship, Partnering en Personalized Medicine;
  • Investors forum;
  • Venture Challenge Award: pitches nominaties en bekendmaking winnaar fall 2014;
  • Plenaire dagafsluiting met een collegetour van Lucien Engelen (Radboud Reshape Innovation Center) en lezingen van Huib Pols (Topteam Life Sciences & Health) en Bernard Muller (Treeways);
  • Netwerkmomenten tijdens (lunch)pauzes, expo en after drinks & bites.

Dutch Life Sciences Conference*
Datum                    Woensdag 19 november 2014
Tijd                         09.30 – 17.00 uur
Plaats                    Novio Tech Campus – Transistorweg 5 , 6534 AT  Nijmegen

*de voertaal op de Dutch Life Science Conference is Engels.